Geplaatst op

RBTDos

RubeTo levert twee type doseersystemen.

De geïntegreerde dosering in de mengfiltreerbaan is gebaseerd op een nauwkeurige doseerpomp gecombineerd met een loadcell en eigen PLC-doseersoftware.

De RBTDos werkt op basis van een geijkte precisieweegschaal, gecombineerd met twee outflow valves. Door gebruik te maken van een constant niveauvat en eigen PLC-doseersoftware zijn de doseringen uiterst nauwkeurig.

De RBTDos is ontwikkeld voor het nauwkeurig doseren van klaringsvloeistof bij een bietenbrei monster. Dit doseersysteem kan worden geïntegreerd in een mengfiltreerbaan. Tevens is er een standalone tafelmodel beschikbaar. De nauwkeurigheid van beide uitvoeringen is 0.2 gram op het berekende eindgewicht. Om deze nauwkeurigheid te garanderen is uitsluitend een vlakke ondergrond benodigd. Hierdoor is het tafelmodel eenvoudig op meerdere plaatsen inzetbaar.

De interface via een HMI is intuïtief waardoor de RBTDos door (nieuwe) operators eenvoudig te gebruiken is.

Desgewenst is het mogelijk twee vloeistofstromen te doseren, bijvoorbeeld wanneer er verse en ingevroren bietenbrei monsters gelijktijdig worden verwerkt. Hiervoor wordt een derde outflow valve geplaats.