Geplaatst op

RubeTo Monsternemer Rüpro

Is een doorontwikkeling is de nieuwe Rüpro speciaal ontwikkeld voor meer flexibiliteit en uniformiteit bij het nemen van monsters.

De nieuwe Rüpro heeft een capaciteit van 50 tot 60 vrachtwagens per uur. De nieuwe Rüpro kan eenvoudig als vervanging van een bestaande monsternemer worden ingezet.

Tevens is de nieuwe Rüpro geschikt voor mobiele monstername.

Om te garanderen dat de monsters ‘random’ gestoken worden kan de Rüpro op een beweegbare brug gemonteerd worden. Ook is het mogelijk door middels van signalering met stoplichten, en eventueel een slagboom, de steekpositie te bepalen.

Die nieuwe Rüpro is niet alleen inzetbaar voor het nemen van een suikerbiet monster, maar bijvoorbeeld ook voor het steken van monsters uit aardappelen.

Geplaatst op

RBT Zaagmachine

Deze zaagmachine is gebaseerd op het zogenaamde “single-blade” principe.

Binnen elk compartiment bevinden zich 3 mengarmen. Deze mengarmen zullen de bieten langs de zaag bewegen en zorgen voor een continue menging, om een representatief bietenbrei monster te krijgen.

De zaagtijd is instelbaar, en werkt met zaagbladen van zowel een diameter van 190 mm als 250 mm.

De bietenbrei die door de zaag wordt geproduceerd, wordt verzameld in een kom om vervolgens verder te kunnen worden verwerkt.

De zaagmachine is als ‘mono’ en ‘duplo’ variant beschikbaar, waarbij de capaciteit respectievelijk 50-60 en 100-120 monster per uit is.

Geplaatst op

RBTDos

RubeTo levert twee type doseersystemen.

De geïntegreerde dosering in de mengfiltreerbaan is gebaseerd op een nauwkeurige doseerpomp gecombineerd met een loadcell en eigen PLC-doseersoftware.

De RBTDos werkt op basis van een geijkte precisieweegschaal, gecombineerd met twee outflow valves. Door gebruik te maken van een constant niveauvat en eigen PLC-doseersoftware zijn de doseringen uiterst nauwkeurig.

De RBTDos is ontwikkeld voor het nauwkeurig doseren van klaringsvloeistof bij een bietenbrei monster. Dit doseersysteem kan worden geïntegreerd in een mengfiltreerbaan. Tevens is er een standalone tafelmodel beschikbaar. De nauwkeurigheid van beide uitvoeringen is 0.2 gram op het berekende eindgewicht. Om deze nauwkeurigheid te garanderen is uitsluitend een vlakke ondergrond benodigd. Hierdoor is het tafelmodel eenvoudig op meerdere plaatsen inzetbaar.

De interface via een HMI is intuïtief waardoor de RBTDos door (nieuwe) operators eenvoudig te gebruiken is.

Desgewenst is het mogelijk twee vloeistofstromen te doseren, bijvoorbeeld wanneer er verse en ingevroren bietenbrei monsters gelijktijdig worden verwerkt. Hiervoor wordt een derde outflow valve geplaats.

Geplaatst op

Mengfiltreerbaan

RubeTo ontwikkelde een nieuwe mengfiltreerbaan.
Het doel van dit systeem is om de bietenbrei klaar te maken voor analyse. Voor dit proces is het nodig dat er een klaringsvloeistof aan het monster wordt gedoseerd in een exacte hoeveelheid in verhouding tot het bietenbrei gewicht. Ook wordt Celite aan het monster toegevoegd om het filtratieproces te optimaliseren. Het proces van wegen, doseren en roeren is volledig geautomatiseerd.


De vacuümfiltratie-eenheid filtert automatisch een helder vloeibaar monster uit het bereide mengsel via vacuümfiltratie. Dankzij het ontwerp wordt de overdracht tussen twee monsters tot een absoluut minimum beperkt.
Beide machines zijn gemaakt van roestvrij staal. Dankzij de automatische reinigingsfuncties is de uptime van dit systeem optimaal.
De mengbaan in combinatie met de vacuümfiltratie-unit kan tot 120 monsters per uur verwerken.

Geplaatst op

Training en ingebruikstelling

RubeTo heeft in Egypte een nieuw bietenlaboratorium in gebruik gesteld. Voor de campagne zijn alle mechanische systemen, besturingssystemen en track and trace software getest en geoptimaliseerd. Om een goede campagnestart te hebben, hebben onze engineers de operators en laboratoriummedewerkers tijdens de campagnestart voorzien van ondersteuning en on-the-job educatie.

Geplaatst op

Software updates

RubeTo heeft de bestaande track en trace software voor meerdere suikerbietenfabrieken geüpdatet.

Door de continue updates van windows os is het nodig om de softwareprogramma’s voor sampletracking up-to-date te houden. Dankzij onze ervaring en beschikbaarheid om via remote access te werken kunnen de meeste upgrades binnen één dag worden uitgevoerd.

Geplaatst op

SuperG Glucosemeter

RubeTo levert het nieuwe SuperG glucosemeetsysteem van Dr. Müller

Dr. Müller ontwikkelde een nieuw systeem voor het meten van glucose in breimonsters. Het nieuwe SuperG-systeem biedt verschillende voordelen ten opzichte van het vorige glucosemeetsysteem.
Dankzij het ontwerp kan het als stand-alone systeem worden gebruikt. Dankzij het compacte ontwerp en meerdere interfaces kan het ook worden geïntegreerd in bestaande analysesystemen. De kosten per geanalyseerd monster worden aanzienlijk verlaagd in vergelijking met het vorige systeem, omdat er minder systeemoplossing nodig is om een ​​monster te analyseren.

Geplaatst op

Onderhoud en revisie

In analyse- en detectiesystemen worden Kalium en Natriumwaardes bepaald met een vlamfotometer.

Omdat de waardes zeer precies en nauwkeurig moeten worden bepaald, moet de vlamfotometer tijdens bedrijf in perfecte staat zijn.
Tijdens onze jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden worden de mechanische en elektrische systemen van de vlamfotometers grondig gecontroleerd en getest. Mochten er onderdelen gereinigd of vervangen moeten worden, dan kunnen onze servicemonteurs dit doorgaans meteen tijdens een service-inspectie doen.
Bij een algehele revisie kunnen wij de werkzaamheden in ons bedrijf in Emmen uitvoeren.